Mød op og få genopfrisket lidt om hvorfor og hvordan man laver flyveplanlægning!

Søndag kl. 15 i klubhuset (briefing-rummet hvis der er plads).

Vi vil komme omkring de vigtigste ting i forberedelsen og udførelsen af en navigationstur ud i landet, og evt. ud af landet. F.eks. driftsflyveplan, fuldstændig (ATS) flyveplan, og forkortet flyveplan afgivet under flyvning. Vi vil også komme omkring de væsentligste radioprocedurer i forbindelse med “planlagt flyvning”.

Du behøver ikke de store forkundskaber, men hvis du gerne vil have noget praktisk med derfra er det selvfølgeligt bedst, hvis du er “motorflyver” af en slags. Hvis du bare er interesseret i at lære lidt om emnet, så er du også meget velkommen!

Vi starter med ca. en halvanden times tid, hvor vi gennemgår lidt teori, viser et par eksempler, og snakker planlægningsforløbet og flyvningen igennem. Vi tager den gammeldaws manuelle tilgang med papir og blyant, men vil også snakke lidt om diverse PC/Tablet-baserede planlægnings- og navigationsprogrammer.

Efter dette vil vi yde hjælp til at lave egne flyveplaner, hvis man gerne vil på en navigationstur i løbet af sommerlejren – eller bare i løbet af sommeren.

Hvis du gerne vil lave din egen flyveplan, så skal du medbringe et (nyt…) ICAO kort, vinkelmåler, lineal, evt. en passer, og meget gerne din manuelle “flight computer” (f.eks. CRP-1) hvis du har én. Tag også gerne Smartphone/Tablet/PC/Lommeregner med. Vi udleverer ikke materiale ud over en skabelon til driftsflyveplan.

Vel mødt!

Lisette og Jens