Jeg må desværre indrømme, at vi har bundet jer en historie på ærmet i forbindelse med UL-PFT-teorien. Hvad værre er – jeg kan ikke skyde skylden på andre smiley.
I fik at vide, at hvis jeres UL-rettighed var udstedt på grundlag af et PPL(A) eller et S-certifikat, så skal dette certifikat til stadighed holdes gyldigt med PFT, profiency check, 12. time og hvad det nu altsammen hedder.

DET ER IKKE KORREKT –

Nærmere undersøgelser viste faktisk, at der også i TBST var lidt divergerende opfattelser af dette, men nu er det slået fast:

Holder en pilot sin UL-rettighed, udstedt på baggrund af et PPL(A) eller et S-certifikat, ajour, bliver de pågældende certifikater ikke ugyldige – men vil man udnytte sine rettigheder på et af de to certifikater, skal de flyvemæssige krav mht. PFT m.v. på certifikatet naturligvis være opfyldt.

Det skulle være ganske vist!

I er velkomne til at rette evt. spørgsmål direkte til undertegnede på hh<a>h-hald.dk.

mvh
Helge